Skarvbergtunnelen får 280 mill. neste år
Her blir innslaget for den nye Skarvbergtunnelen på sydsiden. (Foto: Statens vegvesen)

Skarvbergtunnelen får 280 mill. neste år

Mye mer penger til Skarvbergtunnelen i statsbudsjettet som kommer fra regjeringen til Stortinget i oktober.
Statsbudsjettet 2019
Raymond Elde
Publisert : 30.09.2018 15:45
Sist oppdatert : 01.10.2018 16:12

Regjeringen vil i statsbudsjettet 2019 bevilge 280 millioner kroner til Skarvbergtunnelen, har regjeringspartiene skrevet i en pressemelding.

I år var det bevilget 70 millioner til prosjektet.

--I forslaget til Statsbudsjett for 2019 er Finnmark en tydelig budsjettvinner med over en fjerdedel av bevilgningene til skredsikring av riksveier med bevilgningen til Skarvbergtunnelen. Dette er et etterlengtet prosjekt som jeg er svært glad for er igangsatt etter mange års kamp, sier Bengt Rune Strifeldt (FrP).

--Skarvbergtunnelen blir et av de største anleggene i Nord-Norge og jeg er svært stolt over forutsigbarheten til regjeringens oppfølging av Nasjonal transportplan, sier stortingsrepresentant Marianne Haukland (H). 

Stortinget vedtok i juni en ramme på 898 millioner til ny Skarvbergtunnel.

Anbudene var noe høyere enn forventet. Derfor må vegvesenet vente med oppstarten til rammen er økt.  Skanska leverte det laveste anbudet på 777 million kroner inklusiv moms. Så kommer blant annet utgifter til kjøp av grunn og byggherrekostnader i tillegg.

Det har i mange år vært krav om ny Skarvbergtunnel fordi dagens tunnel er for lav, smal, mangler mobiltelefondekning og sikkerhetsutstyr. Tilførselsveiene på nordsiden går igjennom et rasfarlig område. 

Den nye tunnelen vil gjøre vegen til Nordkapp kortere, og det blir gang og sykkelsti. Skarvbergtunnelen blir uten kuldeporter og får en hastighet på 80 kilometer i timen.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS