Mener norske fylkesveger skriker etter et løft
Vegen til Nordvågen er en fylkesveg. (Arkivfoto)

Mener norske fylkesveger skriker etter et løft

Senterpartiet foreslår i statsbudsjettet økte bevilgninger til fylkesveger.
Statsbudsjettet 2019
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 10.11.2018 21:25
Sist oppdatert : 10.11.2018 22:56

I sitt alternative statsbudsjett går Senterpartiet inn for å gi én milliard ekstra til fylkeskommunene for å ta igjen et stadig voksende vedlikeholdsetterslep på fylkesveiene.

--Vi har i flere år satt av store summer til fylkesvegene, som skriker etter et løft. Fylkesvegene binder Norge sammen og er viktige for å sikre at folk kan bo og jobbe i hele landet. Dårlige veger går spesielt ut over vanlige folk i distriktene som ikke har noe annet valg enn å kjøre på humpete veger for å komme seg til skole og jobb. Det gjør også at lastebiler, som frakter varer på kryss og tvers, bruker lengre tid og bruker mer drivstoff. Det går på trafikksikkerheten løs. Tiden er kort sagt overmoden for å ta skikkelig tak i dette, sier stortingsrepresentant Willfred Nordlund (Sp) i en pressemelding. 

Det er fylkeskommunene som har ansvaret for denne delen av veinettet. Nordlund viser til rapporter som sier at fylkeskommunene er gode vegeiere, men at bevilgningene gjennom flere år har vært altfor små.  Opplysningsrådet for Veitrafikken la senest i høst fram en rapport som viser at vedlikeholdsetterslepet på fylkesvegene er voksende. Mens etterslepet på Østlandet er konstant, øker det på Vestlandet og i Nord-Norge, ifølge Willfred Nordlund. 






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS