Mener forslaget er et løft for kysten
Kjøllefjord havn. (Arkivfoto)

Mener forslaget er et løft for kysten

Arbeiderpartiet setter av penger til Kjøllefjord i sitt alternative statsbudsjett for 2019.
Statsbudsjettet 2019
Raymond Elde
Publisert : 13.11.2018 21:29

Arbeiderpartiets alternativ statsbudsjett setter av 25 millioner til Kjøllefjord havn.

Lebesby kommunestyre hadde søkt om å være en del av forskutteringsordningen for fiskerihavner, men nådde ikke opp. Kjøllefjord havn behøver blant annet mudring og prosjektet har en totalramme på 250 millioner.

--Arbeiderpartiet vil ta naturressursene våre i bruk for å skape trygge og lønnsomme arbeidsplasser langs hele kysten. I vårt alternative budsjett prioriterer vi derfor en rekke satsinger som retter seg mot havnæringene og lokalsamfunn langs kysten. Dette vil gi kysten et løft på over 680 millioner kroner mer enn regjeringen foreslår, sier Cecilie Myrseth, Arbeiderpartiets fiskeripolitiske talsperson.

Myrseth trekker spesielt fram et verdiskapingsprogram for havet, som skal gjøre veien fra kunnskap til verdiskaping kortere. Videre vil Ap opprette et nytt forskningssenter for havet og kysten, som legger til rette for langsiktig samarbeid mellom næringsliv og forskning, innen områder som autonom skipsfart, bærekraftig fôrproduksjon, oppdrett av nye arter og høsting lenger ned i næringskjeden, og sikre økt kunnskap også om kysten og fjordene.
 
Arbeiderpartiet vil også ha mer norsk bearbeiding av fisk for å øke verdiskapingen og skape flere arbeidsplasser. - Vi mener det må investeres mer i utvikling og innovasjon for lønnsomhet i fiskeindustrien. Vi vil ha en egen satsing på hvitfisknæringen, gjennom en egen industristrategi, sier Myrseth.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS