Loven skal bidra til å rekruttere norske sjøfolk
Honningsvåg er ett av stedene som har mange cruiseanløp. (Arkivfoto)

Loven skal bidra til å rekruttere norske sjøfolk

Linda Hofstad Helleland har fått svar fra kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik.
Cruiseskip
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 15.08.2022 01:30

Linda Hofstad Helleland, stortingsrepresentant for Sør-Trøndelag Høyre, stilte et skriftlig spørsmål til kommunal- og distriktsministeren.

-- Med regjeringens nye forslag til ny lov om norsk lønns- og arbeidsvilkår i norske farvann kan konsekvensen bli at cruiseturismen i Nord-Norge etterhvert fases ut. Hva vil dette forslaget bety for reiselivsbedriftene, og distriktsarbeidsplassene langs norskekysten generelt, og Nord-Norge spesielt? Det var spørsmålet Linda Hofstad Helleland stilte kommunal- og distriktsministeren.

Kommunal- og distriktsministeren har besvart spørsmålet. 

--Regjeringen ønsker trygge og gode tilsettingsvilkår for alle arbeidstakere i reiselivsnæringen. Forslaget til ny lov om lønns- og arbeidsvilkår i norske farvann, har som formål å fremme et rettferdig og sømmelig arbeidsliv i norske farvann og på norsk sokkel. Målet er at loven skal bidra til rekruttering og sysselsetting av norske sjøfolk ved å sikre arbeidstakere på skip norske lønns- og arbeidsvilkår. Det har kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik (Sp) skrevet i en del av svaret. 

--Samtidig må vi sørge for at distriktsnæringene og lokalsamfunn som er avhengige av cruiseturisme, har flere bein å stå på. Regjeringen ønsker å føre en aktiv nærings- og distriktspolitikk som bidrar til flere helårige arbeidsplasser og et variert næringsgrunnlag i distriktene, ikke minst i reiselivsnæringen, ifølge Gjelsvik. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS