Kun to av ti er negative til turistskatt
Kjell-Valter Sivertsen (Ap), en av politikerne i Nordkapp som jobber aktivt for at Stortinget skal vedta en ordning med turistskatt.

Kun to av ti er negative til turistskatt

En betydelig del av befolkningen er enig med Arbeiderpartiets Kjell-Valter Sivertsen om turistskatt.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 28.01.2020 11:00

Kun to av ti nordmenn er negative til turistskatt, så lenge pengene går til å ivareta eller utvikle destinasjonen de reiser til.

Samtidig mener 78 prosent det er viktig å støtte opp om lokalmiljøet de besøker. Det viser ferske tall fra Virke Reiselivs befolkningsundersøkelse.

--Resultatene viser at folk ønsker å bidra positivt til reisemålene når de er ute og reiser, sier Astrid Bergmål, leder i Virke Reiseliv, i en pressemelding. 

Virke ønsker besøksbidrag som et av flere virkemiddel for å utvikle norske reisemål på en bærekraftig måte, men mener innretningen av modell blir viktig. Modellen må være rettferdig, slik at det ikke kun er én aktør som får oppgaven med å kreve den inn. Dette er tilfellet i mange andre land der bidraget kun kreves inn av overnattingsstedene. Virke mener videre at et besøksbidrag bør benyttes til å spre og styre turisttrafikken.

Nordkapp 
Nordkapp Arbeiderparti og spesielt Kjell-Valter Sivertsen har argumentert for turistskatt i Nordkapp. 

--Vi har fremmet forslag om innføring om turistskatt og skal jobbe hardt for at et punkt skal inn i Arbeiderpartiets program, og til slutt bli innført, sa Kjell-Valter Sivertsen, nestleder i Nordkapp Arbeiderparti, til Radio Nordkapp i midten av januar. 

Sivertsen har signalisert til Jonas Gahr Støre, leder i Arbeiderpartiet, om hvor viktig en slik skatt er for Nordkapp og de andre stedene i Norge som får besøk av mange turister.

Turistskatt har blitt behandlet av Stortinget tidligere, uten at det var flertall for ordningen. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS