Nordkapp Ap vil ha turistskatt som en valgkampsak
Kjell-Valter Sivertsen, nestleder i Nordkapp Arbeiderparti. (Arkivfoto)

Nordkapp Ap vil ha turistskatt som en valgkampsak

Nordkapp Arbeiderparti ønsker at turister som besøker Nordkapp skal betale besøksbidrag.
Valg 2021
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 18.01.2020 15:45

Nordkapp Arbeiderparti ønsker punkt om innføring av turistskatt i Arbeiderpartiets program foran stortingsvalget i 2021. 

--Vi har fremmet forslag om innføring om turistskatt og skal jobbe hardt for at et punkt skal inn i Arbeiderpartiets program, og til slutt bli innført, sier Kjell-Valter Sivertsen, nestleder i Nordkapp Arbeiderparti, til Radio Nordkapp. 

Sivertsen har også signalisert til Jonas Gahr Støre, leder i Arbeiderpartiet, om hvor viktig en slik skatt er for Nordkapp og de andre stedene i Norge som får besøk av mange turister. 

Innføring av turistskatt har tidligere vært behandlet på Stortinget, men de ikke-sosialistiske partiene stemte ned forslaget. 

Seminar 
Torsdag inviterte næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) turistnæringen og utvalgte reiselivskommuner til seminar om hvordan løse utfordringene innenfor reiselivsnæringen. Virke, som organiserer bedrifter som driver med handel og tjenester, mener turistskatt er en vei å gå.

--Næringsministeren har fått klar beskjed om at det må åpnes for at kommunene kan kreve inn et besøksbidrag fra turistene, som øremerkes destinasjonene. Vi i Virke håper statsråden nå lytter til de tydelige innspillene og leverer. Det trengs for å sikre en god og bærekraftig utvikling av norsk reiseliv, sier Astrid Bergmål, leder i Virke Reiseliv, til VG.no


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS