Pressemelding

Havila Kystruten - 20.06.2024

Utvider sesongen i Geirangerfjorden i 2025

Havila Kystruten utvider sesongen i verdensarvområdet Geirangerfjorden, og vil fra 2025 besøke området, utslippsfritt og lydløst, i april og mai i tillegg til sommermånedene.

Nå kan Havila Kystrutens passasjerer få oppleve våren i Geirangerfjorden fra kystrutens mest miljøvennlige skip. Havila Kystruten har valgt å utvide sesongen i verdensarvområdet til å også gjelde april og mai – og skipene vil naturlig nok seile utslippsfritt og lydløst inn til Geiranger for en helt spektakulær opplevelse.

- Vi ønsker å gi våre gjester enda flere muligheter til å være med på den mest unike måten å besøke Geirangerfjorden på. Vi er de eneste som leverer på myndighetenes krav om nullutslipp i verdensarvfjordene våre, og lover en utslippsfri og lydløs seilas inn Geirangerfjorden også på våren, sier administrerende direktør Bent Martini.

- Nå får alle som reiser med oss muligheten til å oppleve blomstringen i en av verdens mest kjente fjorder. Geirangerfjorden er for mange en av grunnene til at de reiser med kystruten, og er glade for at vi nå gir flere muligheten til å oppleve den spektakulære naturen i verdensarvområdet.

Første seilas i 2025 gjennomføres av kystruteskipet Havila Castor, tirsdag 1. april.

Kravene om nullutslipp skal etter planen tre i kraft i 2026, og Havila Kystruten har som eneste selskap klart å levere på disse kravene. Første gang var i juni 2022 med Havila Castor.

- Neste år er det kun ett år igjen til de nye kravene settes i kraft. Det har vært en del diskusjoner og lobbyvirksomhet fra aktører som ikke klarer å levere på kravene for å skyve datoen for innføringen. Vi håper norske myndigheter er sitt ansvar bevisst og ikke slipper opp nå. Det ville vært en skandale for norsk innsats mot det grønne skiftet, avslutter Martini.

 
Annonse:
Bransjeguiden

Siste nytt:Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS