Bygdevekstavtale i Midt-Finnmark
Fra venstre: Sigurd Rafaelsen (Lebesby), Trudy Engen (Nordkapp) Alf Norman Hansen (Gamvik) og Aina Borch (Porsanger) (Foto: fotomontasje fra pressemelding)

Bygdevekstavtale i Midt-Finnmark

Arbeidet med bygdevekstavtaler blir ledet fra Honningsvåg.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 29.11.2022 05:30

Kommunal- og distriktsdepartementet (KDD) har innvilget kommunene i Midt-Finnmark, Nordkapp, Porsanger, Lebesby og Gamvik, inntil 2 millioner kroner for å gjennomføre første fase av en bygdevekstavtale med staten. Første fase innebærer å utarbeide et konkret utkast til en langsiktig bygdevekstavtale med staten.

Ordførerne i de fire Midt-Finnmark-kommunene er meget fornøyde med å bli tatt opp som pilotkommuner. Regjeringen legger nå handling bak ordene om å «ta hele Norge i bruk».

--Vi er enig med regjeringen om at bosetting i den nordligste landsdelen er viktig for hele landet og ikke bare for Nord-Norges egen del. Som KDD selv påpeker så vet vi her nord selv hvor skoen trykker og nå skal vi sammen brette opp ermene og finne ut hva vi skal gjøre for å snu befolkningsnedgang til befolkningsvekst i Midt-Finnmark, har ordførerne skrevet i en pressemelding.

Det er enighet om at prosjektet skal ledes fra Honningsvåg. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS