Lokalradioforbundet kritisk til statsbudsjettet
Radio Nordkapp, en av lokalradioene i Norge. (Illustrasjonsfoto)

Lokalradioforbundet kritisk til statsbudsjettet

Norsk Lokalradioforbund har deltatt på høring i Stortinget.
Statsbudsjettet 2023
Raymond Elde
Publisert : 30.10.2022 18:00
Sist oppdatert : 31.10.2022 15:54

Norsk Lokalradioforbund er kritisk til flere punkter i regjeringens forslag til statsbudsjett. Lokalradioforbundet mener det kan få dramatiske konsekvenser for lokalradioene.  

Norsk Lokalradioforbund har vært på høring på Stortinget om forslaget til statsbudsjett for 2023. Forbundet har også sendt et brev til Familie- og kulturkomiteen på Stortinget der lokalradioforbundet har pekt på en rekke svakheter. 

Det første punktet Norsk Lokalradioforbund peker på er at Medietilsynet tidligere i år foreslo en endring i mediestøtten hvor også lokalradioene ville få mulighet til en form for mediestøtte. Dette er helt fraværende i statsbudsjettet: 
--Vi trenger et mangfold av frie, uavhengige medier. 500 000 nordmenn lytter til lokalradio hver dag. 385 000 av disse leser ikke lokale aviser, og de sikres dermed tilgang til redaktørstyrt og kvalitetssikret journalistikk, skriver NLR og fortsetter:
--Produksjon av lokal journalistikk er ressurskrevende – lokalradiobransjen er hardt preget av en skjerpet konkurransesituasjon og anstrengt økonomi, med påfølgende aktørfrafall og bemanningsreduksjoner, har Norsk Lokalradioforbund skrevet på eget nettsted. 






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS