Hagen Olsen: Håper flere politikere i kommune-Norge våkner
Rakel Hagen Olsen, kommunestyrerepresentant for Nordkapp SV. (Arkivfoto)

Hagen Olsen: Håper flere politikere i kommune-Norge våkner

Statsbudsjettet kan gi Nordkapp kommune økt kostnad på bygging av omsorgsboliger, har Rakel Hagen Olsen skrevet i et leserinnlegg.
Statsbudsjettet 2023
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 11.10.2022 11:00

Rakel Hagen Olsen, kommunestyrerepresentant for Nordkapp SV, mener forslaget om å skrote ordningen med Husbankens investeringstilskudd for bygging av sykehjem og omsorgsboliger var overraskende. 

Forslaget ble fremmet av regjeringen i statsbudsjettet som kom torsdag 6. oktober. 

--Det er hevet over enhver tvil om at det er et skrikende behov for både omsorgsboliger og sykehjem i hele Norge. Vi er på vei inn i en alvorlig endring i demografien i Norge og befolkningsutviklingen vil være preget av en stadig eldre befolkning som vil få behov for sykehjemsplasser. Ifølge Norges Handikapforbund opplever personer med funksjonsnedsettelse diskriminering på alle arenaer i samfunnet. Blant annet plasseres flere mot sin vilje på institusjoner, noe som kunne vært unngått med tilrettelagte omsorgsboliger i hjemkommunen, har Rakel Hagen Olsen skrevet i et leserinnlegg

I Nordkapp er det planlagt etablering av omsorgsboliger for yngre med funksjonsnedsettelser med oppstart i 2023, en viktig sak for Nordkapp SV, ifølge Hagen Olsen. Med det forelagte statsbudsjettet på bordet vil det bety en økt kostnad på kommunen på minst 10,5 millioner kroner. Dette vil komme i tillegg til en allerede krevende økonomisk prioritering i årene fremover.

--Nordkapp SV har sendt inn forslag til SV sitt alternative statsbudsjett om å opprettholde Husbankens ordning om tilskudd til kommuner for å bygge sykehjem og omsorgsboliger. Vi håper flere politikere i kommune-Norge nå våkner, og spesielt de som sogner til regjeringspartiene, og gir tydelig beskjed om at forslaget i det fremlagte statsbudsjettet om å kutte til de som trenger det mest er en særdeles dårlig ide, har Hagen Olsen skrevet i leserinnlegget. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS