Pressemelding

Åslaug Sem- Jacobsen, stortingsrepresentant for Senterpartiet - 12.10.2017

Senterpartiets Åslaug Sem- Jacobsen reagerer på statsråd Solveig Hornes lunkne håndtering av barnevernet

Senterpartiets Åslaug Sem- Jacobsen reagerer på statsråd Solveig Hornes lunkne håndtering  av barnevernet  

Senterpartiets stortingsrepresentant i familie- og kulturkomiteen Åslaug Sem- Jacobsen, reagerer på at statsråd Solveig Horne øker bevilgningene til private barneverntjenester med 500 mill. kroner.  Hun mener det er urovekkende at statsråden viser en manglende vilje til å ta tak i den utviklingen vi har vært vitne til den siste tiden.

  • VG har de siste månedene kommet med en rekke avsløringer som viser en svært uheldig utvikling i barnevernsektoren hvor private kommersielle aktører henter ut store millionutbytter. Det er beklagelig å registrere at statsråden viser manglende vilje til å slå ned på dette.  Statsråden foreslår å bevilge heller 500 mill. kr mer til private barnevernstjenester, men kutter i bevilgningene til  kjøp av plasser i ideelle senter for foreldre og barn med 5 mill. kr,  samt kutt på 5 mill. kr for rekrutteringen av flere fosterhjem. Feil prioriteringer , sier hun og viser til budsjettet.
  • Jeg mener at barnevernstjenester i all hovedsak skal drives av det offentlige og private ideelle virksomheter. Statsråden snur ryggen til de utfordringene vi nå er vitne til der det er åpne sluser og fellesskapets midler renner inn i lommene på private kommersielle aktører. Statsråden må ta grep. Vi skal ikke ha et barnevern der profitt er drivkraften, avslutter hun
Annonse:
Bransjeguiden

Siste nytt:Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS