Trøndere og nordlendinger minst troende
Honningsvåg kirke. (Illustrasjonsfoto)

Trøndere og nordlendinger minst troende

19 prosent av folket i Nord-Norge tror på historien om skapelsen.
Riks
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 03.06.2019 23:30

Folk i Trøndelag og Nord-Norge er mindre religiøse enn folk ellers i landet, viser en fersk undersøkelse om religion i Norge.

Mens én av tre sørlendinger og vestlendinger tror på skapelsen, tror mindre enn én av fem trøndere og nordlendinger det samme. Det kommer fram i en landsomfattende undersøkelse utført av analyseinstituttet YouGov for Nordisk bibelmuseum.

Hele 32 prosent av befolkningen på Vestlandet og Sørlandet, og 23 prosent i Oslo og Akershus, tror på historien om skapelsen. I Trøndelag og Nord-Norge svarer bare 19 prosent at de tror det samme.

Også når det gjelder bibelske mirakler er de mer skeptiske i Trøndelag og Nord-Norge. På spørsmål om man tror på hendelsen med Noahs Ark er det trønderne og nordlendingene som tror minst.

Til tross for at folk i nord er minst troende, er det østlendingene som i størst grad definerer seg som ikke-kristne. Hele 44 prosent av befolkningen i Oslo/Akershus kaller seg ateister, agnostikere eller humanetikere. På Sørlandet og Vestlandet svarer henholdsvis 32 og 31 prosent det samme, mens 34 prosent i Trøndelag og Nord-Norge plasserer seg i disse kategoriene.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS