Hurtigruten: Nordkapp-fondet er bare småpenger
Anne Marit Bjørnflaten, kommunikasjonsdirektør i Hurtigruten.

Hurtigruten: Nordkapp-fondet er bare småpenger

Hurtigruten lar seg ikke imponere over Nordkapp-fondet som Rica og Scandic har lansert.
Næring
Raymond Elde
Publisert : 10.05.2019 09:54
Sist oppdatert : 10.05.2019 10:00

Hurtigruten mener Nordkapp-fondet vil være nei til lokal kontroll over Nordkapp-platået. 

Scandic har lansert ideen om å opprette et Nordkapp-fond som skal være med på å utvikle Nordkapp som reisemål. Nordkapp kommune har fått gjennomslag hos styret i Finnmarkseiendommen (FeFo) om at det skal opprettes et fond. 

--Dersom kommunen sier ja til fondet sier de ja til fortsatt privatisering og monopolisering av Nordkapp-platået. Og ikke minst: De sier nok en gang nei til at kommunen skal få sin rettmessige del av inntektene fra platået, nei til å ha styring på utviklingen og Nordkapps framtid selv. Det sier Anne Marit Bjørnflaten, kommunikasjonsdirektør i Hurtigruten, til Radio Nordkapp. 

--I stedet for å si ja til et Rica/Scandic-styrt fond, mener vi at kommunen og FeFo må sette seg ned og i fellesskap finne en løsning for adgangen til platået som sikrer allmennheten og samfunnets interesser. Det sier Bjørnflaten.

--Ifølge Rica og Scandic skal startkapitalen i fondet være fem millioner kroner. Dette er sannsynligvis bare småpenger sammenlignet med hvor mye Rica/Scandic tjener på platået og flytter ut av Nordkapp-samfunnet årlig. Potensialet er uendelig mye større. Kommunen og innbyggerne i Nordkapp må få en større del av verdiskapning og kontroll, ikke mindre, sier kommunikasjonsdirektøren i Hurtigruten.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS