Mener lærermangelen er urovekkende høy i Finnmark
Barn i Finnmark får ikke samme muligheter som mer sentrale deler av landet, ifølge Fagforbundet Nordkapp. (Illustrasjonsfoto)

Mener lærermangelen er urovekkende høy i Finnmark

Fagforbundet Nordkapp er bekymret på grunn av stor lærermangel i skoler og barnehager.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 25.03.2019 19:30

Utdanningsforbundet Nordkapp ser at barn fra Finnmark ikke får de samme mulighetene som barn fra mer sentrale deler av landet, fordi lærermangelen i skoler og barnehager i Finnmark er urovekkende høy.

Det er gjennomsnittlig 13 prosent ufaglærte som jobber som lærere i skoleverket og de små kystkommunene sliter mest, der er det opp mot 36 prosent ufaglærte. Ett av ti årsverk i skolene i Finnmark fylles opp av ufaglærte, melder Fagforbundet Nordkapp i en årsmøteuttalelse. 

Så mange som 46 av 100 barnehager i Finnmark oppfyller pedagognormen med dispensasjon fra utdanningskravet, noe som betyr at de har ufaglærte som jobber som pedagoger. Dette kan vi i Utdanningsforbundet ikke godta, ifølge årsmøteuttalelsen. 

--Først når vi har faglærte lærere gir vi våre barn og elever et fullverdig barnehage- og skoletilbud. Nå er tiden inne for å begynne å tenke nytt når det gjelder å bruke virkemidler for å rekruttere og beholde kvalifiserte lærere i Finnmark, mener årsmøtet i Fagforbundet Nordkapp. 


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS