Avslutter søket etter antatt omkommet
Redningsselskapet er en av aktørene som har bidratt i aksjonen. (Illustrasjonsfoto)

Avslutter søket etter antatt omkommet

Det aktive søket etter Janis Kalnins har blitt avsluttet.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 08.11.2018 13:05
Sist oppdatert : 08.11.2018 13:10

Politiet i Finnmark har informert de pårørende om at søket etter 24 år gamle Janis Kalnins som ble tatt av en bølge 30. oktober i Tufjord, nå har blitt innstilt. 

--Vi har dessverre kommet til den vanskelige beslutningen å måtte avslutte søket etter Janis Kalnins. Politiet har siden han ble tatt av sjøen lagt ned store ressurser for å finne den savnede og å kunne gi et svar og en grav til de pårørende, sier stabssjef Tarjei Sirma-Tellefsen i en pressemelding. 

Finnmark politidistrikt har benyttet seg av de ressurser vi har tilgjengelig. Det er gjennomført flere forskjellige søkstyper. Søkene etter at redningsaksjonen ble avsluttet er gjort på bakgrunn av opplysninger, kunnskap fra lokalbefolkningen og driftsberegninger.

Det er gjort overflatesøk med fartøyer fra Redningsselskapet, Kystvakten og frivillige organisasjoner. Videre er det gjort strandsøk med profesjonelle og frivillige, søk med dykkere og søk med sonar.

--Til tross for dette har søket ikke gitt resultat, og politiet har derfor nå kommet til den beslutning om å avslutte det aktive søket, sier Sirma-Tellefsen. 


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS