Endrer fellesnemnda fordelt etter innbyggertall
Kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland. (Foto: Paul Paiewonsky)

Endrer fellesnemnda fordelt etter innbyggertall

Kommunalministeren med rask reaksjon på det som skjedde i fylkestinget i Finnmark.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 21.06.2018 14:20
Sist oppdatert : 21.06.2018 14:28

Etter at Finnmark fylkesting ikke valgte fellesnemnda har Kommunal- og moderniseringsdepartementet endret sammenslåingsforskriften, slik at antall medlem i fellesnemnda blir fordelt etter innbyggertall.

--Jeg synes det er beklagelig at Finnmark fylkesting ikke vil være med å ta viktige og strategiske beslutninger i fellesnemnda. Finnmark er tjent med å delta i dette arbeidet, sier kommunalminister Monica Mæland (H) i en pressemelding. 

Fellesnemnda skal bestå av 19 medlem fra Troms og ni medlem fra Finnmark. Forskriften blir fastsatt etter at Finnmark fylkesting har vedtatt at medlemmene i fellesnemnda for sammenslåingen av Troms og Finnmark, ikke ble valgt på fylkestinget i Alta. 

--Dette gjør fellesnemnda beslutningsdyktig selv om fylkestinget i Finnmark ikke følger opp Stortingets vedtak, sier Mæland.

Har avlyst møtet 
Kommunal- og moderniseringsdepartementet har avlyst det første møtet i fellesnemnda som skulle vært avholdt på fredag. Det blir møte den 13. august. 

Troms har gitt uttrykk for at de ønsker å utsette det første møtet i fellesnemnda til over sommeren, slik at de får tid til å sette seg inn i den nye forskriften.
--Det har jeg stor forståelse for. Jeg har derfor besluttet å avlyse det planlagte møtet fredag og kaller inn til nytt møte 13. august, sier Mæland.


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS