Skarsvåg har fått tilbake fasttelefon
Kappsjåtinden til høyre, Nordkapphornet til venstre

Skarsvåg har fått tilbake fasttelefon

Lørdag fikk de 12 fasttelefonabonnentene i Skarsvåg forbindelsen tilbake. De mistet telefonen for en uke siden, lørdag 26. mai.
IKT
Raymond Elde
Publisert : 02.06.2018 16:43
Sist oppdatert : 02.06.2018 17:01

!Dekningsdirektør i Telenor, Bjørn Amundsen besøkte verdens nordligste fiskevær oktober 2017.Det var vestavindsstormen som skadet over 200 meter av fiberkabelen fra Skarsvågkrysset til Kappsjåtinden. I tillegg til annet utstyr på fjelltoppen.

I perioden lørdag til torsdag var tre basestasjoner for mobil ute av drift på grunn av fiberbruddet. Dette rammet basestasjonene: Kappsjåtinden, Skarsvåg og Nordkapplatået.

Når fiberskaden var reparert torsdag var basestasjonene i Skarsvåg og Nordkapplatået tilbake på lufta. 

Skadene på Kappsjåtinden førte til at fasttelefonen i Skarsvåg og mobildekningen på Europavei 69 fra den gamle slakteplassen på Skarsvågfjellet til Nordkapplatået var uten mobildekning.

Når de nye delene var satt idrift på Magerøya lørdag var driftssituasjonen tilbake til det normale.

Bruddene rammet betalingsterminaler, mobiltelefoner og fasttelefon i Skarsvåg. Men fordi InfraNords internett virket kunne man snakke i telefon via Wifi-tale og betalingsterinaler kunnet legges over til InfraNord for å begrense ulempene.

--Vi beklager for våre kunder at dette har tatt tid, skriver dekningsdirektør i Telenor, Bjørn Amundsen i SMS til Radio Nordkapp.


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS