Ni entreprenører er interessert å bygge Skarvbergtunnelen
Skarvbergtunnelen.

Ni entreprenører er interessert å bygge Skarvbergtunnelen

Flere kjente firma har meldt seg på i kampen om å bygge Skarvbergtunnelen.
Samferdsel
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 24.05.2018 21:40

Ni entreprenører har meldt sin interesse for å være med i konkurransen om å bygge den nye Skarvbergtunnelen på E69. 

Av disse skal Statens vegvesen velge ut inntil fem firma som anses best kvalifisert for jobben, ifølge nettstedet til Statens vegvesen

Anbudsprosessen foregår i to trinn og den første fristen gikk ut onsdag. Det skal nå foretas en prekvalifisering med utvelgelse av tilbydere, som får frist for å levere pristilbud seinere i sommer.

Firmaene som har bedt om å bli prekvalifisert er: AF gruppen Norge AS, Aldesa Construcciones, Bertelsen & Garpestad AS, BetonmastHæhre Anlegg AS, Implenia AS, Kruse Smith Entreprenør AS, Leonard Nilsen & sønner AS, PNC Norge AS og Skanska Norge AS. 

Statens vegvesen tar sikte på å inngå kontrakt i august, slik at byggearbeidet kan starte til høsten. Etter planen skal tunnelen settes i trafikk høsten 2021.

Om den nye tunnelen 
Den nye Skarvbergtunnelen blir cirka 3,5 km lang, og får eget felt for gående og syklende. I tillegg til tunnel skal det også bygges ny veg på begge sider av tunnelen, og hele prosjektet omfatter en strekning på om lag 7 kilometer. I tillegg skal det bygges helårs rasteplass.

Kostnadsrammen for prosjektet er til 898 millioner kroner.


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS