Koster 16,8 mill. å reparere kaia
«MSN Preziosa» skadet kaia i Honningsvåg.

Koster 16,8 mill. å reparere kaia

Havnefogden i Nordkapp ønsker en forsterket kai etter uhellet i juli i år.
Cruiseskip
Raymond Elde
Publisert : 23.11.2017 21:40
Sist oppdatert : 23.11.2017 22:08

Det vil koste 16,8 millioner å reparere skaden på Kai nord etter uhellet i sommer.

--Det er etablert en takst for hva det koster å bygge den opp til det den var rett før skade. Den er på 16,8 millioner kroner, sier havnefogd Leif Gustav Prytz Olsen til Finnmarksposten. 

Havnefogden ønsker ikke å bygge kaia opp til det den var. Han ønsker at den blir forsterket slik at uhell som det som skjedde i juli ikke skjer igjen. 

--Det koster flere millioner. Nå forhandler vi om en form for teknisk bytte. Det betyr at vi kan endre på kaiutformningen og i dette tilfellet gjøre den smalere for å få den sterkere, innenfor den kostnadsrammen vi har, sier Prytz Olsen.

Ifølge Prytz Olsen er det Gjensidiges konsulent Multiconsult og entreprenøren som må bli enige.
--Dette er en forsikringssak, men summen vi får begrenser vårt økonomiske handlingsrom. Vi har et behov og et ønske om å forsterke kaia, slik at dette ikke skjer igjen, understreker han.

Havnefogden håper at kontrakten kan komme på plass i løpet av uken, slik at den nye kaia er klar til cruisesesongen i mai.

--Vi jobber på spreng for å få dette til. Nå gjenstår det å skrive en kontrakt, en sum og en teknisk løsning som vi kan akseptere, og som forsikringsselskapet og entreprenøren kan akseptere. Det sier havnefogd Leif Gustav Prytz Olsen. 


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS