Folket i nord slurver med kostholdet etter feriene
Mia Bergmann i Herbalife mener det kan være lurt å forsøke andre frokostretter. (Foto: Shutterstock, Dirima)

Folket i nord slurver med kostholdet etter feriene

Mange i nord spiser ikke frokost, ifølge en undersøkelse Herbalife har offentliggjort.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 23.09.2017 15:45

Sommerferien er over, og som etter alle ferier betyr det gjensyn med hverdagsrutinene. Tross iver etter å spise både mindre og sunnere, spiser faktisk halvparten av oss sjokolade for å bearbeide sulten mellom de faste måltidene.

Flere dropper også frokosten og befolkningen i Nord-Norge er blant de dårligste i Norden, viser en undersøkelse gjennomført av YouGov for Herbalife.

Ved frokostbordet i Troms og Finnmark er det brødmat som er den store favoritten, og hele 56 prosent svarer dette. På en andreplass er knekkebrød, mens så mange som 20 prosent spiser sjeldent eller aldri frokost. Dette er høyest andel i hele Norden, kommer det frem i undersøkelsen. Hovedårsaken til at disse ikke spiser frokost oftere er at de ikke har matlyst, noe 85 prosent svarer. 

--Mange i nord sliter med matlysten tidlig om morgenen, og da kan det være lurt å forsøke andre frokostretter enn tradisjonell brødmat, som blant nordlendinger er desidert mest populært. Det er for eksempel bare fem prosent i Norge som tar en smoothie til frokost, sier Mia Bergmann, sjef for Herbalife i Norden, i en pressemelding. 

Les hele pressemeldingen i Radio Nordkapps portal






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS