Pressemelding

Herbalife - 19.09.2017

Nordlendinger blant de dårligste på frokost i hele Norden

Sommerferien er over, og som etter alle ferier betyr det gjensyn med hverdagsrutinene. Tross iver etter å spise både mindre og sunnere, spiser faktisk halvparten av oss sjokolade for å bearbeide sulten mellom de faste måltidene. Frokosten droppes også av flere, og Nord-Norge er blant de dårligste i Norden, viser en undersøkelse gjennomført av YouGov for Herbalife.

Sjokolade som mellommåltid
For selv om halvparten av befolkningen ikke nøler med å ta seg en sjokolade for å bearbeide sulten, er det frukt som er favoritten. Hele 80 prosent sier at det hender de tar en frukt til mellommåltid, dersom de velger å bryte de faste måltidsrutinene. Videre svarer 7 av 10 av de som velger et mellommåltid, at de ender med at de spiser brød eller knekkebrød.

– Nordmenn har tilsynelatende sunne mellommåltidsvaner, men at halvparten av oss gjerne spiser sjokolade når sulten inntreffer er ikke ideelt. Nå er sommerferien over for de fleste. Da er det ikke bare viktig å komme inn i sunne måltidsrutiner igjen, men også se på totalen av alt som konsumeres i løpet av en dag, sier sjef for Herbalife i Norden, Mia Bergmann.

Selv om det i undersøkelsen kommer frem at mellommåltider er populært her til lands, kommer det også frem at halve befolkningen helst holder seg unna mellommåltider. Dette til tross for at 7 av 10 er sultne mellom måltider.

Problemet starter med frokosten 
– I hverdagen gjelder det å være forberedt, og da er det viktig å ha gode, enkle og sunne alternativer lett tilgjengelig. Mellommåltider behøver dermed ikke være noe du holder deg unna, men kan være en hjelp til å kontrollere sulten, forklarer Bergmann.

Sulten som oppleves mellom måltidene kan også ha en sammenheng med folks frokostvaner, mener Bergmann:

– Undersøkelsen viser at 3 av 5 bruker under 10 minutter på frokostspising daglig, og 1 av 10 spiser omtrent aldri frokost. Selv om det ikke nødvendigvis er noe feil med et mellommåltid, kan det jo oppleves ubehagelig å gå helt tom på for eksempel jobben eller skolen, sier Bergmann.

Nordlendinger dårligst i Norden på frokost
Ved frokostbordet i Troms og Finnmark er det brødmat som er den store favoritten, og hele 56 prosent svarer dette. På en andreplass er knekkebrød, mens så mange som 20 prosent spiser sjeldent eller aldri frokost. Dette er høyest andel i hele Norden, kommer det frem i undersøkelsen. Hovedårsaken til at disse ikke spiser frokost oftere er at de ikke har matlyst, noe 85% svarer. At de ikke har matlyst mener Bergmann kan gjøres noe med, ved å variere frokosten i større grad.

– Mange nordlendinger sliter med matlysten tidlig om morgenen, og da kan det være lurt å forsøke andre frokostretter enn tradisjonell brødmat, som blant nordlendinger er desidert mest populært. Det er for eksempel bare fem prosent i Norge som tar en smoothie til frokost, avslutter Bergmann.

Om undersøkelsen
Undersøkelsen er gjennomført i januar 2017 av YouGov for Herbalife. Den er gjennomført på tvers av de nordiske landene av et representativt utvalg mellom 18 og 74 år. Undersøkelsen har tatt sikte på å avdekke holdninger og vaner tilknyttet trening og kosthold. I Norge hadde undersøkelsen 1642 respondenter og er derfor representativ i de fleste fylkene.

 

Annonse:
Bransjeguiden

Siste nytt:



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS