Fisken er den mest dyrbare skatten
Guro Vollan Nilsen og Roger Nilsen vil ha ungdommer inn i fiskerinæringen. (Illustrasjonsfoto)

Fisken er den mest dyrbare skatten

Arbeiderparti-representanter tilsluttet Nordkapp Arbeiderparti vil styrke mulighetene for ungdommer som inn i fiskerinæringen.
Valg 2017
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 09.08.2017 01:30

Guro Vollan Nilsen i Finnmark AUF og Roger Hansen i Nordkapp Arbeiderparti, mener fisken alltid, og kommer alltid til å være, den mest dyrebare skatten vi har i Nordkapp, i Finnmark og i Norge.

--For å kunne leve av fisken i framtiden er det viktig at vi rekrutterer nye, unge fiskere. Vi i Arbeiderpartiet vil ha en storstilt satsning på yrkesfag ved å oppdatere utstyret, lage flere lærlingeplasser og heve lærlingtilskuddet, slik at unge som går maritime linjer på VGS også skal komme seg ut på sjøen, skriver Guro Vollan Nilsen og Roger Hansen i et leserinnlegg. 

Vollan Nilsen og Hansen skriver at Arbeiderpartiet vil styrke muligheten for at ungdom fortsatt skal kunne kjøpe seg sjark under 11 meter uten å trenge å kjøpe seg kvote, men havner rett i gruppe 2. Gruppe 2, den åpne gruppen, må videreføres og styrkes med kvantum om nødvendig, som en alternativ rekrutteringsmulighet for yngre fiskere.  Dette slik at spesielt unge fiskere får prøvd seg i arbeidslivet, ikke minst muligheten til å etablere seg som fiskere og båteiere.

Les hele leserinnlegget, i Radio Nordkapps portal.


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS