NVE er positiv til tidlig avslag
NVE er positiv til å avslutte saker om vindkraft tidlig gjennom avslag. (Illustrasjonsfoto)

NVE er positiv til tidlig avslag

Spørsmål fra Ságat til NVE.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 07.05.2024 20:00

NVE er positiv til tidlig avslag i saker om vindkraft. 

--Det har i flere stortingsmeldinger og i andre sammenhenger vært annonsert at NVE bør ha en hjemmel til «tidlig avslag» for prosjekter som åpenbart ikke vil få konsesjon, sier Svein Grotli Skogen i NVE til Ságat.

Ságat har spurt Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) hvordan de stiller seg til forlaget i stortingsmelding 28 (2019–2020) «Vindkraft på land. 
--Endringer i konsesjonsbehandlingen», der ble det foreslått å gi NVE anledning til å avslå saker med et opplagt konfliktnivå.

--Dette er ikke gjort. Er det noe NVE kunne tenke seg nå med tanke på den store saksmengden etter alle innmeldte prosjekter i Finnmark? Det ville vel avhjelpe på saksbehandlingen og -tiden for NVE? Det er spørsmålet Ságat. stiller. 

Svein Grotli Skogen, ansvarlig for energikonsesjoner i NVE, sier til Ságat at NVE er positiv til å kunne gi tidlig avslag.

--Hensikten er å redusere usikkerheten rundt arealdisponeringen, og å spare alle parter for tidsbruk og bekymring i høringsprosesser. NVE støtter en slik løsning, sier Skogen. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS