Frigjørings- og veterandagen i Honningsvåg
Bautaen ved Honningsvåg kirke onsdag formiddag.

Frigjørings- og veterandagen i Honningsvåg

8. mai ble markert også i Honningsvåg.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 08.05.2024 13:32
Sist oppdatert : 08.05.2024 13:39

Onsdag formiddag ble frigjørings- og veterandagen markert i Honningsvåg, ved bautaen Honningsvåg kirke. 

Forsvaret stod æresvakt, medlemmer i Honningsvåg Musikkforening spilte, fungerende ordfører Sirin Figenschou Høyen (H) og elevene Max Wagelid og Aryana Lastimosa fra niende klasse holdt tale, og det ble lagt ned krans på bautaen. 

Det var stort oppmøte, men veldig mange var fra Honningsvåg skole. Etter arrangementet ved bautaen inviterte ordføreren til kaffe og kaker i rådhussalen. 

Det var 9. klasse ved Honningsvåg skole som organiserte arrangementet. Elevene Henrik Rismo og Gabriel Eliassen forteller at klassen brukte to timer i arbeidet med organiseringen av arrangementet. Pengene klassen får av Nordkapp kommune for jobben blir brukt på klassetur. 

Veteran Ruben Alseth synes det var en verdig markering av frigjørings- og veterandagen. Alseth synes dagen er en stor og viktig i den norske kalenderen. Alseth tror dagen betyr litt ekstra for veteraner. 

I Nordkapp er det en gruppe for veteraner som Svein-frode Walsøe har fått opp. Gruppa består av mellom ti og 20 veteraner, personer som har samling hver måned for sosialt samvær. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS