Snipp, snapp, snut, nå er eventyret ute
Eventyreren Andreas Orset har opplevd Magerøya på turen kryss og tvers i Norge. (Foto: Alfa.no)

Snipp, snapp, snut, nå er eventyret ute

Nord-Norge er favoritten til eventyreren Andreas Orset.
Riks
Raymond Elde
Publisert : 24.07.2017 11:00

Andreas Orset ble for mer enn et år siden ansatt for å gå Norge på kryss og tvers. Denne helgen satte han fra seg sekken for siste gang, etter å ha gått mer enn 2 100 kilometer i norsk natur.

I over ett år har Andreas Orset (24) vært landets kanskje eneste fulltidsansatte eventyrer, med den noe spesielle stillingsbeskrivelsen; gå! Etter mer enn 300 teltdøgn og godt over 2100 kilometer til fots i norsk natur avsluttet han rett før helgen med en siste eventyrlig etappe i fjellheimen rundt Eidsbugarden.

--Dette har utvilsomt vært mitt livs største eventyr. Det har vært et år fylt med kontraster og et år jeg har lært utrolig mye, også om meg selv og mine grenser. Jeg tror jeg har vokst som person, og at året jeg har bak meg kommer til å sette spor i mange år fremover. Kanskje resten av livet, sier en glad men litt sliten Orset, ifølge en pressemelding fra Alfa. 

Nord-Norge en favoritt
Siden Andreas tok sine første skritt som eventyrer, fra eventyrbrua i Oslo i juni i fjor, har han vært høyt og lavt i Norge. Det har selvfølgelig vært harde dager, men mest gode dager, og blant alle opplevelsene setter Orset Nord-Norge øverst på lista.
--Det var sydenvær da jeg tok jeg meg opp fjell etter fjell på Senja. Med bålkos og teltliv på de vakre strendende, var disse dagene den definitive totalopplevelsen. Samtidig var Skamtinden på Kvaløya og Nordlysobservatoriet på Halddetoppen også noen av opplevelsene jeg aldri vil glemme, sier Orset.

I en liten uke i mars var Andreas Orset på Magerøya. Han fikk et opplevelsesrikt møte med øya. Tross sterk vind og utfordrende værforhold er han svært glad han la turen innom Nordkapp og trekker særlig frem alle de gjestfrie og hyggelige menneskene han møtte på sin vei i Nordkapp. 

Norske Andreas Orset ble i 2016 ansatt som eventyrer av den norske turskoprodusenten Alfa. Han har gått Norge på kryss og tvers i over ett år, et prosjekt som har fått internasjonal oppmerksomhet, blant annet i reiselivsinstitusjonen Lonely Planet. 


Annonse:
https://www.facebook.com/brillehus/
Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS