Andre skoleinntak er klart
Maritime fag i Honningsvåg er populære tilbud blant elever som har søkt om skoleplass. (Arkivfoto)

Andre skoleinntak er klart

Det er viktig at elevene husker svarfristen som er 30. juli.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 23.07.2017 12:00

Torsdag 20. juli ble det andre inntaket til de videregående skolene i Finnmark klart. 

I tillegg til søkere med ungdomsrett, er nå søkere med voksenrett, fullføringsrett og ikke-rett med i inntaket. 2 987 søkere har fått tilbud om plass ved de videregående skolene i fylket. Av disse er 2 782 tatt inn til de fylkeskommunale skolene og 205 tatt inn til de statlige samiske skolene.

Av de 2 987 inntatte, er 2 706 søkere kommet inn på både sitt første utdanningsønske og skoleønske. Dette betyr at 90,6 prosent av alle søkerne er tatt inn på sitt primære ønske. Når vi ser på søkere med ungdomsrett, er 2 776 søkere tatt inn i 2. inntak, hvor 2 582 søkere er tatt inn på sitt første ønske. 93 prosent av søkerne med ungdomsrett er således tatt inn på sitt førsteønske.

--I Finnmark er det fortsatt flere elever som begynner på yrkesfaglige utdanningsløp enn studieforberedende. Til de ni yrkesfaglige utdanningsprogrammene er det tatt inn 754 søkere til Vg1, mens det til de fem studieforberedende utdanningsprogrammene er tatt inn 469. Dette er svært gledelig da vi vet at både regionalt og nasjonalt næringsliv har økende behov for arbeidskraft med fagutdanning, sier Elle Kirste Johnsen ved opplæringsavdelingen i Finnmark fylkeskommune på fylkeskommunens nettsted. 

--Ellers ser vi at en del enkeltlinjer har til dels lange ventelister, dette gjelder for eksempel populære linjer som Vg2 maritime fag i Nordkapp, Vg1 teknikk og industriell produksjon, og Vg2-tilbudene kjøretøy, transport og logistikk i Alta, Vg2 helsefagarbeider i Hammerfest, samt Vg2 ambulansefag i Lakselv, sier Johnsen. 

Svarfristen er satt til 30. juli. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS