Troms og Finnmark nedprioriterer trening
Befolkningen i nord trener minst, ifølge undersøkelse foretatt i år. (Foto: Johnny Vaet Nordskog)

Troms og Finnmark nedprioriterer trening

Lav motivasjon er årsaken til at mange personer dropper trening.
Sport
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 05.07.2017 11:00

En nylig gjennomført undersøkelse av YouGov for Herbalife viser at kun en av ti får til en halvtimes trening daglig.

Allikevel bruker så mange som 41 og 29 prosent over to timer daglig på henholdsvis TV-titting og internettsurfing. Dette kommer frem i en undersøkelse gjennomført på tvers av de nordiske landene.

Hele 16 prosent får så og si aldri til 30 minutter mosjon daglig, mens to av fem kun får det til en gang i uken eller mindre. Det er lav motivasjon som er den største årsaken til folk skipper trening, noe halvparten av disse oppgir.

Folk i Troms og Finnmark trener mindre enn alle de andre fylkene i landet. Helt i nord er det prioriteringer som er hovedgrunnen til at det ikke mosjoneres oftere, noe som er unikt for de nordligste fylkene. På en andreplass av forklaringer på det lave aktivitetsnivået blant troms- og finnmarkingene er motivasjon, mens frykt for skade eller sykdom er det færrest skylder på, melder Herbalife i en pressemelding. 

Undersøkelsen er gjennomført i januar 2017 av YouGov for Herbalife. Den er gjennomført på tvers av de nordiske landene av et representativt utvalg mellom 18 og 74 år. Undersøkelsen har tatt sikte på å avdekke holdninger og vaner tilknyttet trening og kosthold. I Norge hadde undersøkelsen 1642 respondenter og er derfor representativ i de fleste fylkene.


Annonse:
https://stillinger.headvisor.no/nordkappkommune/helse-og-omsorgssjef0418/
Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS