Redusert framkommelighet i tunnelene
Nordkapptunnelen står for tur etter at Honningsvågtunnelen har vært stengt i perioder mandag kveld til tirsdag morgen. (Arkivfoto)

Redusert framkommelighet i tunnelene

Tunnelene på vegen til Nordkapp vil bli stengt i perioder, melder Statens vegvesen Finnmark.
Samferdsel
Raymond Elde
Publisert : 19.06.2017 15:19
Sist oppdatert : 19.06.2017 15:23

De neste ukene vil tunnelene på vegen til Nordkapp vil være stengt i perioder enkelte netter i forbindelse med arbeidet med å oppgradere sikkerheten i tunnelene og klargjøre dem for DAB.

Det vil også foregå arbeid i Stallogargotunnelen, men her er det omkjøringsmulighet.

I disse dagene skal det monteres skilt for DAB, og disse trenger strøm- og signaltilførsel.

--FM-nettet blir stengt i Finnmark 13. desember. Selve arbeidet med å installere DAB starter i august, og derfor er det nødvendig å gjøre det forberedende arbeidet nå i sommer, sier tunnelforvalter Jon Einar Strige i Statens vegvesen i Finnmark.

Arbeidet er lagt opp slik at det skal ha minst mulig konsekvenser for fastboende og ferierende i Finnmark.

--Hensikten er å øke sikkerheten og servicen til trafikantene, og da er det nødvendig med enkelte korte stengninger, sier han.

Flere detaljer om stengningene finnes på vegvesen.no/trafikk

I Honningsvågtunnelen på E69 er det varslet manuell trafikkdirigering mellom klokka 21 mandag kveld og klokka 06 tirsdag morgen, mens Nordkapptunnelen står for tur natt til onsdag. Dette innebærer at tunnelene blir stengt i perioder, men det vil være flere mulig å kjøre flere ganger i løpet av natta. Utrykningskjøretøy kan også passere.

Torsdag og fredag vil det foregå arbeid i Stallogargotunnelen på dagtid. Tunnelen vil være helt stengt, og trafikken bli omdirigert langs gammelvegen.

Tunnelene lengst vest i Finnmark står for tur seinere i sommer, men heller ikke her vil det vært behov for mer enn forholdsvis korte stengninger noen få netter.


Annonse:
https://www.facebook.com/brillehus/
Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS