Forfatterbesøk i Honningsvåg og Lakselv
Forfatter Jan Mehlum. (Foto: Gyldendal)

Forfatterbesøk i Honningsvåg og Lakselv

Mandag kveld kommer krimforfatter Jan Melum på besøkt til Nordkapp bibliotek. Tirsdag formiddag er han i Lakselv.
Kultur
Raymond Elde
Publisert : 11.06.2017 15:45

Krimforfatteren Jan Mehlum er på turné i bibliotekene i Finnmark. 

Turnéen En turné for og i samarbeid med de lokale folkebibliotekene. Fylkesbiblioteket organiserer og koordinerer turnéen i Finnmark, og det er de lokale bibliotekene som er arrangører. Turnéen er støttet Nasjonalbiblioteket. Inngangen på arrangementene er gratis.

Jan Mehlum er en kjent norsk krimforfatter som selges og lånes mye på biblioteket. De fleste bibliotekene i Norge og Finnmark har flere bøker og lydbøker av Mehlum. Mehlum skriver virkelighetsnær småbykrim med stor rekkevidde. Han har vunnet Rivertonprisen, flere av hans bøker har blitt oversatt til ulike språk og mange av bøkene har blitt laget til radiohørespill av NRK. Den siste boken som kom i fjor heter «To komma åtte sekunder» og er med advokaten Svend Foyn i hovedrollen. 

Jan Mehlum vil i møtet avsløre litt av hans arbeidsmåte som krimforfatter fra hvordan han velger tema, til hans metodikk til skrivevaner. Mehlum vil videre belyse krimsjangeren med oversikt over historikk, utvikling, trender og utfordringer. Han vil gå dypere inn i den sosialrealistiske krimromanen med utgangspunkt i «prosjektet Svend Foyn», intensjon, tematikk, stedets betydning, form, språk, persongalleri og stil og kort om enkelte tidligere bøker. Den siste boken om Foyn «To komma åtte sekunder», er hva man kan kalle true crime og en ny tilnærming der virkeligheten ikke lenger bare er inspirasjon og bakteppe, men der et virkelig drama er i fokus. Kanskje noen i møtet blir inspirert til å skrive selv?

(Pressemelding fra Finnmark fylkeskommune)






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS