Fylkeskommune vil utvikle samisk språk
Finnmark fylkeskommune ønsker å være med å utvikle samisk språk. (Illustrasjonsfoto)

Fylkeskommune vil utvikle samisk språk

Fylkesutvalget mener arbeidet med samisk språk er viktig.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 25.03.2017 15:45

Fylkesutvalget har sendt inn høringssvar til samisk språkutvalgs utredning Hjertespråket om situasjonen for samiske språk i det offentlige.

Samisk språkutvalgs utredning NOU 2016: 18 Hjertespråket, tar for seg situasjonen for samiske språk i offentlig forvaltning og kommer med forslag til tiltak for å styrke de samiske språkene. Utredninga er sendt ut på høring fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

En viktig oppgave
Fylkesutvalget poengterte at arbeidet med samiske språk er en viktig og krevende oppgave, og understreket at Finnmark fylkeskommune ønsker å være med å utvikle dette arbeidet, blant annet med utgangspunkt i det grundige arbeidet som er gjort med utredninga. Samtidig er det viktig at statlige myndigheter bidrar til at lokale og regionale offentlige organ har mulighet til å oppfylle eventuelle endringer i lov eller praksis. En forbedring av situasjonen for de samiske språkene i Norge betinger at myndighetene er villige til å stille nødvendige ressurser til disposisjon.

Alle kan sende inn høringssvar
Utredninga NOU 2016: 18 Hjertespråket er sendt på såkalt bred høring. Det betyr at alle kan sende inn høringssvar, både organisasjoner, lag, foreninger og privatpersoner.

(Pressemelding fra Finnmark fylkeskommune)






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS