Nye tiltak skal restarte reiselivet
Nordkapp-platået, ett av stedene i fylket med flest besøkende. (Arkivfoto)

Nye tiltak skal restarte reiselivet

Innovasjon Norge med forslag til ny nasjonal reiselivsstrategi.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 10.05.2021 05:20

Torsdag mottok næringsministeren en ny nasjonal reiselivsstrategi fra Innovasjon Norge. I dokumentet får regjeringen anbefalinger om hvilke grep som bør tas for å styrke reiselivet fram mot 2030.

Innovasjon Norge foreslår 23 tiltak som peker ut kursen for norsk reiseliv fram mot 2030. Strategien foreslår også tiltak for å øke aktiviteten i næringen på kort sikt.

--Det er mange små og store jobbskapere i reiselivsnæringen, som skaper velferd og levende lokalsamfunn over hele landet. Pandemien har rammet disse hardt, og nå trengs det strakstiltak for å få næringen raskt på beina igjen, sier næringsminister Iselin Nybø (V) i en pressemelding. 

Under lanseringen av strategien varslet næringsministeren nye 50 millioner til å markedsføre Norge som reisemål, for å sikre at de utenlandske turistene kommer raskt tilbake.

--Det kommer til å bli beinhard kamp om utenlandsturistene når grensene åpner igjen. Derfor vil vi nå doble midlene til internasjonal markedsføring, slik at turistene velger Norge og alt det flotte norsk reiselivsnæring har å by på, sier Nybø.

Det var i fjor vinter at regjeringen ga Innovasjon Norge oppdraget om å lage en nasjonal reiselivsstrategi.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS