Nasjonal oversikt over organiserte fritidsaktiviteter for barn og unge
Nå er det et nettsted med oversikt over fritidsaktiviteter for barn og unge. (Illustrasjonsfoto)

Nasjonal oversikt over organiserte fritidsaktiviteter for barn og unge

Ungfritid.no er ikke-kommersiell og gratis å bruke.
Riks
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 24.04.2021 21:45

Nå lanserer frivilligheten gjennom Frivillighet Norge en felles nettside for rekruttering til fritidsaktiviteter i hele landet.

Her kan barn og unge fremover bli inspirert av mulighetene og finne en aktivitet som passer for akkurat dem. Frivilligheten er den største tilbyderen av organiserte fritidsaktiviteter og bidrar til å skape sosiale nettverk, fellesskap og gir arenaer for mestring.

Mange organisasjoner har mistet deltakere og medlemmer gjennom koronapandemien. De fleste av stedene i landet kan fritidsaktiviteter for barn og unge nå gjennomføres, og det er behov for å både få i gang eksisterende medlemmer og deltakere i aktivitetene samt rekruttere inn nye deltakere i sommer, frem mot høsten og skolestart 2021.

Helsedirektoratet er med og synligjør prosjektet som drives av Frivillighet Norge (samarbeidsforumet for de frivillige organisasjonene i Norge). Prosjektet er også finansiert med støtte fra Sparebankstiftelsen DNB, Stiftelsen DAM og Barne- ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir). 

Ungfritid.no er ikke-kommersiell og er gratis å bruke, både for organisasjonene som skal registrere sine tilbud, og for barn og unge som skal finne dem.

Både Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner og Frivillighet Norge, som representerer de frivillige organisasjonene i Norge, er enige om at nå er det viktig at barn og unges deltakelse prioriteres.

--Pandemien skaper så store utfordringer at vi må jobbe sammen for at vi alle, og særlig barn og unge, kommer best mulig igjennom dette, sier Stian Slotterøy Johnsen, generalsekretær i Frivillighet Norge, i en pressemelding. 

Slotterøy Johnsen sier at mange organisasjoner har hatt et tøft år med frafall fra både deltakere, medlemmer og ledere. Samtidig er det mange barn og unge, og foreldre som opplever at det er vanskelig å få oversikt over hvilke fritidsaktiviteter som finnes i nærmiljøet.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS