Én av tre ringer 113 for sent
Mange nøler med å ringe 113. (Illustrasjonsfoto)

Én av tre ringer 113 for sent

Akkurat nå pågår akuttaksjonen, en aksjon for å få befolkningen til å ringe 113 ved behov.
Riks
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 22.03.2021 01:19

En tredjedel av Norges befolkning ville ikke prioritert å ringe 113 i en akutt situasjon hvor liv eller helse er i fare. 

Dette er årsaken til at Stiftelsen Norsk Luftambulanse har satt i gang akuttaksjonen. Aksjonen handler om å varsle nødetatene i tide, og ikke minst om å senke terskelen for å ringe 113.

--Vi ser at for mange venter for lenge med å ringe nødnummeret, sier Stephen Sollid, sjefslege i Stiftelsen Norsk Luftambulanse, i en pressemelding. 

Sjeflegen tror koronapandemien kan ha forsterket denne tendensen.

--Granskingen til Koronakommisjonen viste at antall sykehusinnleggelser gikk ned i fjor. Vi ser også at andre land har de samme erfaringene. Det er derfor grunn til å tro at pandemien har ført til at flere nøler med å varsle nødetatene, sier Sollid. 

Stephen Sollid i Stiftelsen Norsk Luftambulanse understreker at en telefon til 113 ikke er det samme som å bestille en ambulanse eller et legehelikopter. Det er opp til helsepersonellet på 113-sentralen å vurdere hvor alvorlig situasjonen er, og hvilke ressurser som skal sendes ut. Du ringer, de avgjør.

Akuttaksjonen skal pågå til 27. mars. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS