Wilhelmsen vil ha hjelp til reiselivsbedrifter
Ronny Wilhelmsen, Bargiidbellodats presidentkandidat til sametingsvalget. (Arkivfoto)

Wilhelmsen vil ha hjelp til reiselivsbedrifter

Arbeiderpartiet i Sametinget med spørsmål til Sametingsrådet.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 21.01.2021 11:00

Bargiidbellodats (Arbeiderpartiet) forventer at reiselivsbedriftene får hjelp. 

Ronny Wilhelmsen, Bargiidbellodats presidentkandidat til sametingsvalget, er bekymret for at små reiselivsbedrifter ikke vil klare seg gjennom pandemien.

--Støtteordningen treffer ikke de minste bedriftene, og det virker som de faller mellom to stoler. Det går særlig utover reiselivsbedriftene i samiske områder, sier Wilhelmsen i en pressemelding. 

Bargiidbellodat har tidligere foreslått overfor Sametinget at sametingsrådet følger opp problemstillingen for å redde reiselivsnæringen. Særlig i Nord-Norge har reiselivsnæringen bygd seg opp som en bærekraftig næring det siste tiåret. Politikeren frykter at satsingen på denne framtidsnæringen og investeringene kan gå tapt med påfølgende negative konsekvenser for samfunnene som blir berørt.

--Vi ser en tendens til at små og mellomstore bedrifter i distriktene ikke får den nødvendige støtten for å overleve pandemien. Det er viktig at vi politikere er bevisst dette og gjør noe der vi kan, sier Wilhelmsen. 

Covid-19 sprer seg fortsatt og Bargiidbellodat frykter forverring for reiselivet mot 2021-2022, med flere konkurser og oppsigelser.

--Vi viderefører vårt tidligere engasjement i saken og følger nå opp ved å stille spørsmål til sametingsrådet, sier Wilhelmsen.

Bargiidbellodat ønsker å vite hvilke tiltak Sametingsrådet har gjort for reiselivsnæringen som er særlig rammet i forbindelse med pandemien, hva sametingsrådet har tenkt å gjøre for å hjelpe reiselivsnæringen, samt hvilken dialog de har med reiselivet og myndighetene.

--Sametinget har både mulighet og ansvar for å bistå små reiselivsbedrifter både økonomisk og gjennom politisk arbeid mot regjeringen, vi forventer at de leverer på dette punktet, sier presidentkandidaten. 

--Det ser dessverre ikke ut som at situasjonen blir noe bedre i 2021, derfor er det viktig å sikre arbeidsplassene frem til situasjonen normaliseres, sier Ronny Wilhelmsen avslutningsvis.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS