Husbanken søker kommunepiloter
Beate Lofseik og Per Olaf Skogshagen i Husbanken ønsker seg kommunepiloter.

Husbanken søker kommunepiloter

Kommuner må forplikte seg til å delta i regelmessige demo-er, diskusjonsforum, arbeidsmøter, følge opp resultater i kommunen og regelmessige møter med prosjektet.
Riks
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 07.11.2020 03:45

--Er det noen kommuner som kan ta på seg pilothatten og gå foran og teste ut et digitalt system vi utvikler til bruk i arbeidet med kommunale boliger? Det lurer prosjektledelsen i Husbanken på.

Prosjekt Kobo begynner i disse dager å utvikle det digitale systemet som skal lette prosessen med å søke, tildele og administrere kommunale utleieboliger, samt følge opp beboere og skaffe datagrunnlag.

--Vi prøver å lokke til oss kommunepiloter som kan prøve ut de ulike delene av systemet etter hvert som vi utvikler dem, smiler tjenesteeier Beate Lofseik og kontordirektør Per Olaf Skogshagen, ifølge en pressemelding. 

Prosjekt Kobo er et samarbeid mellom Husbanken, KS og elleve referansekommuner.

--Vi ønsker mye bredere involvering fra de som skal bruke systemet for å forsikre oss om at vi utvikler digitale løsninger som kommunene har behov for i sitt boligarbeid, sier Skogshagen.

Kommunene kan bidra på flere måter, enten ved å stille som pilotkommune, testkommune, fagressurser eller de kan bidra i generelt innsiktsarbeid. Oppstart vil være seinest januar 2021. 

Trenger minst ti testkommuner
Kommuner som ikke har kapasitet til alt dette, kan bidra ved å melde seg som testkommune.

--Testkommuner blir invitert til å teste deler av løsningen i et test- og demomiljø, delta i brukertester og gi tilbakemeldinger på idéer og prototyper, forklarer Lofseik. 

Testkommuner blir involvert ved behov, og prosjektet trenger minst ti kommuner. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS