Koronapandemien kan føre til mer velferdsteknologi
Demonstrasjon av velferdsteknologi utenfor Nordkapp helsesenter i september måned.

Koronapandemien kan føre til mer velferdsteknologi

Koronapandemien har gjort debatten om velferdsteknologi mer aktuell i mange kommuner.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 22.10.2020 05:36

Sjokkdigitaliseringen i koronatiden kan føre til at helsetjenesten i kommunene blir mer digitale.

Dette er teknologi som skal gjøre hverdagen enklere og tryggere for eldre som bor hjemme eller på sykehjem. Det kan være ved hjelp av GPS-klokker som varsler hvor brukeren befinner seg, sensorer som varsler om en person faller, eller en automatisk medisindispenser som sier fra når du skal ta pillene dine. 

Nå viser en evaluering av virkemidlene som Nasjonalt Velferdsteknologiprogram tilbyr, at det er ulikt hvor nyttige kommunene mener de har vært. Det er dermed ulikt i hvilken grad kommunene har innført velferdsteknologi, ifølge Forskning.no

--Til tross for at de får støtte fra nasjonalt hold, er det utfordringer. Innføringen lykkes bedre for de større kommunene. Det er vanskelig å lage én modell for alle, når vi vet hvor forskjellig kommunene er, sier forsker Elin Breivik.

Mange små kommuner mangler ressurser til velferdsteknologi.

Kommuner i Finnmark 
Atea velferd besøkte i høst kommuner i Finnmark og presenterer den tekniske løsningen. Politikere, byråkrater og helsepersonell, fikk en presentasjon om hvordan man kan bruke velferdsteknologi. 

--Med velferdsteknologi kan sykepleierne bruke tiden på pasienter som trenger hjelp. I dag bruker ansatte tiden på å reise rundt for å sjekke at alle har det bra, sa Kristin Haaberg, sykepleier i Atea velferd, til Radio Nordkapp under besøket i Honningsvåg. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS