Honningsvåg mister bankavdelingen
Sparebank-skiltet har vært synlig i Storgata i Honningsvåg i mange tiår. Snart blir skiltet borte.

Honningsvåg mister bankavdelingen

Sparebank1 Nord-Norge legger ned avdelingen i Honningsvåg.
Næring
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 17.09.2020 09:46
Sist oppdatert : 17.09.2020 09:48

Sparebank1 Nord-Norge legger ned avdelingen i Honningsvåg. Sammen med avdelingen i Honningsvåg stenger Sparebank1 Nord-Norge de mindre bankkontorene. 

--De siste årene har digitaliseringen virkelig skutt fart. Under koronakrisen har kundene våre vist at de både er, og foretrekker å være, digitale. Også i møte med rådgiverne. Et tradisjonelt bankkontor innbyr til at kunder kan komme inn dørene og få løst et problem. Svært få kunder gjør nettopp det i 2020. De løser oppgaven selv i mobilbanken, i nettbanken, eller i samtaler med våre rådgivere. Det sier konsernsjef Liv Ulriksen, ifølge sparebank1.no

Konsernet stenger nå 16 mindre bankkontorer, mens 15 kontorer gis nytt og utvidet innhold.  35 ansatte blir direkte berørt av endringene. Sparebank1 Nord-Norge arbeider med å finne løsninger for de berørte medarbeiderne.

---Vi vil vektlegge å tilby hele vår produktbredde ved hvert kontor – herunder eiendomsmegling, leasing og regnskapstjenester. I tillegg til rådgivning og veiledning på mange ulike plattformer vil lokalene også være en arena for blant annet seminarer, forelesning og kurs, sier Ulriksen. 

Avdelingene som består i Finnmark er Lakselv, Alta, Hammerfest, Vadsø og Kirkenes. 

Ulriksen har forståelse for at mange vil bli skuffet over at kontorer nå stenges.

-- Det er flere årsaker til at dette oppfattes som trist for noen. Flere av de berørte kontorene ligger på mindre steder, der tjenestetilbudet over tid har blitt redusert. Selv om årsakene er til å forstå har jeg respekt for at det oppleves negativt. Og så har du de kundene som ikke er tilstrekkelig digitale og som tradisjonelt har fått hjelp i banken. Til disse kan jeg si at vi kjenner våre kunder, og vi skal strekke oss langt for at overgangen skal bli håndterbar for alle. Og vi vil fortsatt ha fysiske banklokaler over hele landsdelen, selv om reiseveien nå blir litt lengre for noen, sier Ulriksen. 


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS