Fraråder ansatte om å reise ut av landet
Hammerfest sykehus. (Arkivfoto)

Fraråder ansatte om å reise ut av landet

Finnmarkssykehuset ønsker at ingen ansatte skal reise ut av Norge.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 11.08.2020 16:00

Finnmarkssykehuset fraråder ansatte om å reise ut av landet dersom det ikke er strengt nødvendig.

Alle ansatte i Finnmarkssykehuset som reiser utenlands i «grønt område» skal teste seg etter at de har kommet tilbake til Norge. Svar på negativ test må foreligge før oppmøte på arbeidsplass. Hjemmekontor kan benyttes i perioden frem til prøvesvar.

Finnmarkssykehuset er stadig i grønn beredskap, overvåker situasjonen, og arbeider fortløpende med tiltak for å møte en mulig smitteøkning på best mulig måte, ifølge en e-post sendt ut tirsdag ettermiddag. 

Kapasiteten ved sykehusene i Finnmark er god. Finnmark ligger i utkanten av epidemien, og smittespredningen i denne delen av fylket har vært beskjeden.

Finnmarkssykehuset har ingen pasienter innlagt med bekreftet covid-19-smitte. Ingen medarbeidere er i karantene som følge av helsemyndighetenes råd.

Test av pasienter og ansatte
Finnmarkssykehuset har nå på plass utstyr for hurtigtest i Hammerfest, Kirkenes og Alta.
 
Formålet er teste pasienter som kan være smittet, og avklare om tiltak med isolat må iverksettes. I tillegg testes vikarer og fast personell for covid-19. Utstyret gir umiddelbart testsvar, ifølge e-posten fra Finnmarkssykehuset. 

Utsatt behandling
Som følge av koronasituasjonen, utsettes planlagt behandling som kan vente. Disse pasientene får tilbud om ny time ved et senere tidspunkt.

Finnmarkssykehuset har 5 168 utsatte pasientkontakter siden 1. mars 2020 (akkumulert). Dette er en økning på 305 siden 12. mai. 

Økt fjernbehandling er ett av tiltakene våre for å få ned ventetiden. Hittil i år har Finnmarkssykehuset gjennomført 8.830 konsultasjoner ved bruk av video og telefon. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS