Finnmark fylkeskommune ivaretar gratisprinsippet i Elev-PC ordningen
Fylkesmannen i Finnmark fastslår at fylkeskommunen har anledning til å tilby ordningen med full innbetaling første år som et valg for elevene. (Foto: Ulf Dahlslett, FFK)

Finnmark fylkeskommune ivaretar gratisprinsippet i Elev-PC ordningen

I et brev fra fylkesmannen blir det drøftet om gratisprinsippet ivaretas.
Lokal
Raymond Elde
Publisert : 26.10.2016 19:30

Finnmark fylkeskommune innførte ved skolestart 2016 mulighet for å betale digitalt for å leie av Elev-PC til videregående elever.

I den nye digitale løsningen var det kun mulig å betale alle tre års leiebeløp under ett.

Dersom man ikke ønsket å inngå denne avtalen ble det oppfordret til å ta kontakt med skolene for å eventuelt inngå avtale om delbetaling for leie av Elev-PC, hvis eleven ikke ønsket å benytte egen PC.

Fylkesmannen fastslår at fylkeskommunen har anledning til å tilby ordningen med full innbetaling første år som et valg for elevene, men fylkeskommunen må da også tilby andre alternativer.  Elevene må få tydelig informasjon om denne valgmuligheten.

Finnmark fylkeskommune har tre alternativer for ordning om Elev-PC:

1.Avtale om leie av Elev-PC, hvor avtalen inngås digitalt med nettbetaling av leie for alle tre år.

2.Avtale om delbetaling for leie av Elev-PC, hvor avtalen inngås manuelt lokalt på skolene med delinnbetalinger for hvert skoleår. 

3.Avtale om bruk av privat PC

Det foreligger således tre alternative ordninger for Elev-PC som elever ved de videregående skoler i Finnmark kan velge å benytte seg av. 

Finnmark fylkeskommune vil gå igjennom informasjonen som gis til elevene både på fylkeskommunens nettsider og i brev slik at valgene blir tydelige for elever og foresatte.  Fylkeskommunen vil endre punkt 5 og 11 i avtalene om leie av Elev-PC slik at elever som avbryter opplæringen innen 1. mars første skoleår også får adgang til å kjøpe Elev-PCen. 

Finnmark fylkeskommune jobber med å digitalisere fylkeskommunens tjenester slik at elevene får et et digitalt førstevalg for fylkeskommunens tjenester i samsvar med nasjonale mål. Digitalisert betalingsløsning og avtaleinngåelse for leie av Elev-PCer medfører en forenkling og effektivisering av fylkeskommunens tilbud om leie av Elev-PC. 

Finnmark fylkeskommune har innført Fase 1 av den digitale løsningen for Elev-PC ordningen. I Fase 2 som skal være klar til neste skoleår,  vil elevene også ha mulighet til å inngå leieavtale for Elev-PC delbetaling digitalt, samt delbetaling for hvert skoleår over 3 år. På den måten vil alle valgene bli tilgjengelig digitalt, samt at det fortsatt skal være mulig med manuell avtaleinngeålse for de som ikke har muligheter til, eller ikke ønsker å benytte seg av den digitale løsningen.

(ffk.no)






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS