Nordkapp lensmannskontor følger opp tips om turister
Politiførstebetjent Runar Elde. (Arkivfoto)

Nordkapp lensmannskontor følger opp tips om turister

Det kommer et oppdatert kart fra sentrale myndigheter den 10. juli.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 08.07.2020 20:00

Tall fra politiet viser at fra 1. til 7. juli om ettermiddagen, var 24 personer bortvist fra Finnmark på grunn av gjeldende Covid-19- regelverk.

I Nordkapp har ingen turister blitt bortvist fra landet, ifølge politiførstebetjent Runar Elde ved Nordkapp lensmannskontor. 

--Vi følger opp tips om utenlandske personer som oppholder seg ulovlig i Norge, sier Runar Elde til Radio Nordkapp. 

--Det at det er utenlandske biler i Nordkapp, betyr ikke at mennesker er her ulovlig. I blant annet fiskeindustrien er det utenlandske arbeidstakere. De har muligheten til å bo og jobbe her på samme måte som tidligere, sier politiførstebetjent Runar Elde. 

Foreløpig er det bare turister fra Danmark, Finland, Færøyene og Island som kan besøke Norge på grunn av covid-19-restriksjonene. De som er på jobbreise kan komme til Norge.

Snart oppdatert kart 
Regjeringen tar sikte på å tillate innreise for personer som er bosatt i Schengen- og EØS-området fra 15. juli dersom smittesituasjonen tilsier det. Fra samme tidspunkt fjernes kravet om innreisekarantene for land og regioner med en tilfredsstillende smittesituasjon.

Det kommer et oppdatert kart fra sentrale myndigheter den 10. juli. 

--Folkehelseinstituttet har fått i oppdrag å lage en oversikt over hvilke land og områder som har en tilfredsstillende smittesituasjon. Denne vil bli oppdatert hver 14. dag og inkludere Norden, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie, ifølge Regjeringen.no. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS