Tar ut alle i streik
Alle skal ut i streik fra mandag. (Illustrasjonsfoto)

Tar ut alle i streik

Utvider streiken i energisektoren.
Næring
Raymond Elde
Publisert : 19.10.2016 13:33

EL og IT Forbundet varsler en kraftig opptrapping av streiken i energisektoren mot KS Bedrift.

--Nå tar vi ut alt og alle. Vi har sett oss lei på motpartens manglende vilje til å se på løsninger som kan ende konflikten, sier Bjørn Fornes, forhandlingsleder i EL og IT Forbundet.

Etter snart fire uker med streik og flere samtaler mellom EL og IT Forbundet og KS Bedrift, er det fortsatt ingen enighet i energisektoren. Nå tar EL og IT Forbundet ut samtlige medlemmer i tariffområdet i streik. Totalt vil over 1000 energimontører i 73 selskaper være i streik fra og med arbeidstidens start mandag.

Hammerfest Energi (23)

Nordkyn Kraftlag (7)

Porsa Kraftlag (2)

Fra før er Alta Kraftlag, Repvåg Kraftlag og Loustejok Kraftlag berørt av streiken. Det er blant annet et hus i Honningsvåg som har vært uten strøm i over en uke fordi de streikende ikke vil dispensasjon.

Varanger Kraft er ikke berørt av streik fordi de er medlem i NHO.

Beredskapsvakter i energiselskaper hos NHO har allerede tariffestet den avspaseringsordningen EL og IT Forbundet krever hos KS Bedrift.

Bakgrunnen for uenigheten er regjeringens endringer i arbeidsmiljøloven. Den lovbestemte avspaseringsfaktoren er endret slik at beredskapsvaktene må jobbe syv timer for å få en time med avspasering, mot fem slik det har vært fram til i år.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS