Høie må svare på spørsmål om Forsvarets Bell-helikopter
Forsvaret har flydd mange primæroppdrag, som her på Hurtigrutekaia i Kirkenes. (Foto Helse Nords pressemelding)

Høie må svare på spørsmål om Forsvarets Bell-helikopter

For å sikre luftambulanseberedskapen i Nord-Norge forlenget regjeringen stasjoneringen av Forsvarets Bell-helikopter i Kirkenes frem til 15. april.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 03.04.2020 05:42

Ingvild Kjerkol, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, har stilt et skriftlig spørsmål til helse- og omsorgsminister Bent Høie (H). 

Kjerkol har spurt om statsråden kan bekrefte at Helse Nord har trukket sin henstilling om å få forlenget bruk av Forsvarets Bell-helikopter som støtte til flyambulansen den 15. april, altså samtidig som helsetjenesten skal håndtere koronakrisen, og kan statsråden eventuelt gjøre rede for begrunnelsen for dette?

--Representanten har mottatt en bekymringsmelding. Helse Nord skal ha frafalt sin henstilling om å forlenge bruk av Bell-helikopter i Kirkenes etter 15. april. I Nord-Norge er avstandene store og luftambulansetjenesten bidrar til å gi befolkningen trygghet. Samtidig vurderer helseregionene behovet for et permanent helikopter i Kirkenes for å løse helseoppdragene. Å avslutte oppdraget nå, under håndteringen av koronakrisen, uten å erstatte tilbudet, fremstår som uklokt. Det har Ingvild Kjerkol skrevet som begrunnelse for det skriftlige spørsmålet til helse- og omsorgsministeren. 

Helse- og omsorgsminister Bent Høie har foreløpig ikke besvart spørsmålet. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS