Alle tilgjengelige ressurser må settes inn
illustrasjon

Alle tilgjengelige ressurser må settes inn

Helsepolitisk talsperson for Arbeiderpartiet, Ingvild Kjerkol, mener det er bra at Babcock og Luftambulansetjenesten HF nå ber om bistand fra Luftransport for å løse den alvorlige krisen i flyambulansetjenesten. Selv om regjeringspartiene stemte imot Aps forslag om dette i Stortinget
Riks
Raymond Elde
Publisert : 11.12.2019 21:59

- Vinteren er hard i Nord-Norge og folks trygghet må komme først. Vi skal komme til bunns i hva som har ledet fram til dette. Vi har mange spørsmål som statsråden skal svare på, men nå handler det først og fremst om å sikre liv og helse.

- Det er viktig at alle tilgjengelige lokale ressurser nå brukes for å sikre tryggheten til befolkningen. Vi ber også Høie sørge for at Forsvaret får anmodning om å bistå med helikopter også etter jul, sier Kjerkol.

7. november ble det meldt at Luftambulansetjenesten HF og Helse Nord RHF har bedt Helsedirektoratet anmode Forsvaret om å stasjonere et av Forsvarets Bell-helikoptre med 24 timers beredskap i Kirkenes. Oppdraget er så langt tidfestet fram til jul for å styrke luftambulansetilbudet i Finnmark. Samtidig flyttes skvadronen på Bardufoss til Rygge, noe Arbeiderpartiet har advart mot.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS