Styret vil ikke slå Finnmarkssykehuset sammen med Universitetssykehuset Nord-Norge
Ingen indikasjoner på styrket pasienttilbud, ifølge Finnmarkssykehuset. (Illustrasjonsfoto)

Styret vil ikke slå Finnmarkssykehuset sammen med Universitetssykehuset Nord-Norge

Styret i Finnmarkssykehuset ønsker ikke sammenslåing med Universitetssykehuset Nord-Norge HF.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 20.11.2019 01:30

Et enstemmig styre i Finnmarkssykehuset stiller seg bak anbefalingen i prosjektgruppens utredning om ikke slå sammen Universitetssykehuset Nord-Norge HF og Finnmarkssykehuset HF.

Utredningen ble behandlet i ekstraordinært styremøte i Finnmarkssykehuset HF på mandag. 

Styret i Finnmarkssykehuset ser alvorlig på konsekvensene som er beskrevet ved en sammenslåing av helseforetakene, og anbefaler ikke sammenslåing med de begrunnelser som fremkommer i prosjektgruppens utredning.

--Styret slutter seg utredningens anbefalinger, og viser spesielt til at prosjektgruppen ikke har funnet noen indikasjoner på at pasienttilbudet til befolkningen i Troms og Finnmark vil bli sstyrket ved en sammenslåing. Vi ser heller ingen indikasjoner på at en sammenslåing vil styrke UNN som universitetssykehus. Styret fraråder derfor at UNN HF og Finnmarkssykehuset HF slås sammen, sier fungerende styreleder Gudrun Rollefsen i en pressemelding. 

Et samlet styre ønsker i stedet å videreutvikle det regionale samarbeidet i Helse Nord, og særlig samarbeidet mellom UNN og Finnmarkssykehuset, og områder som rapporten peker på at det kan være et forbedringspotensial.

--Vi har i dag et nært og godt samarbeid, og vi mener en videreutvikling av dette samarbeidet vil styrke tilbudet til pasientene, sier Rollefsen.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS