Statsborgerseremonier i Finnmark
Nye statsborgere i Finnmark, statsborgere som skal være med på statsborgerseremonien. (Illustrasjonsfoto)

Statsborgerseremonier i Finnmark

Både personer i Gamvik, Lebesby, Nordkapp og Porsanger har fått nye statsborgere som skal gjennomføre statsborgerseremonien.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 16.10.2019 19:30

17. og 19. oktober blir det statsborgerseremonier i henholdsvis Hammerfest og Vadsø. 

Til seremonien i Hammerfest kommer ni nye statsborgere med 15 gjester. I Vadsø kommer to nye statsborgere med syv gjester.

På programmet i Hammerfest står kulturinnslag, taler og avlegging av troskapsløfte. I Vadsø blir det en mindre markering, ifølge Fylkesmannen i Troms og Finnmark. 

Nye statsborgere i Finnmark det siste året er totalt 118. De fordeler seg slik på kommunene: 19 i Alta, tre i Båtsfjord, én i Tana, én i Gamvik, 31 i Hammerfest, tre i Karasjok, én i Kvalsund, én i Lebesby, ni i Nordkapp, åtte i Porsanger, 20 i Sør-Varanger, 19 i Vadsø og én i Vardø.

Statsborgerseremonien for nye norske statsborgere markerer overgangen til norsk statsborgerskap. Seremonien skal gi nye statsborgere anledning til å vise offentlig sin tilknytning til Norge. Den vil også gi lokalsamfunn og storsamfunn anledning til å ønske nye statsborgere velkommen. Det å skifte statsborgerskap er ofte et stort valg, og det tar tid å få norsk statsborgerskap. Det er et livsvalg som fortjener å bli markert. Kilde: www.imdi.no.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS