Siste innspurt før konstitueringen
Rakel Hagen Olsen, leder i Nordkapp SV.

Siste innspurt før konstitueringen

Partiene i Nordkapp jobber med konstitueringen til kommunestyremøtet på tirsdag.
Valg 2019
Raymond Elde
Publisert : 09.10.2019 17:33

Søndag kveld avholder Nordkapp SV medlemsmøte foran det konstituerende kommunestyremøtet tirsdag 15. oktober, forteller lokallagslederen. 

--Vi er godt i gang med arbeidet til det første møtet i kommunestyret på tirsdag. SV og Senterpartiet samarbeider godt om konstitueringen, sier Rakel Hagen Olsen, leder i Nordkapp SV, til Radio Nordkapp. 

Mandag kveld avholder Senterpartiet og Høyre medlemsmøte. Arbeiderpartiet har medlemsmøte på torsdag. 

Det er 19 medlem som møter i Nordkapp kommunestyre på tirsdag. SV har syv medlem, Senterpartiet seks, Arbeiderpartiet tre og Høyre tre av medlemmene i kommunestyret. 

Det blir forventet at formannskapet blir sammensatt med to fra SV, tre fra Senterpartiet, én fra Arbeiderpartiet og én fra Høyre. Blant disse skal medlemmene velge ordfører og varaordfører. 

Lovverket åpner for avtalevalg, altså i teorien velge alt samlet. Hvis ett av medlemmene i kommunestyret forlanger forhåndsvalg blir det forhåndsvalg. Da blir det delt ut stemmesedler, og valg av formannskapet og avdelingsstyrene blir mye mer komplisert. 

Ved forhåndsvalg er det antall personstemmer på hvert enkelt medlem som avgjør hvem som kommer inn i formannskapet og avdelingsstyrene. 


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS