Kommunestyret har behandlet 18 søknader om fritak
Nordkapp kommunestyre, møtet i desember 2022.

Kommunestyret har behandlet 18 søknader om fritak

Nordkapp kommunestyre gir alltid fritak når folkevalgte søker om fritak fra politiske verv i Nordkapp kommune.
Valg 2019
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 04.04.2023 11:00

I denne valgperioden, fra 2019 og fram til nå, har Nordkapp kommunestyre behandlet 18 søknader om fritak fra politiske verv i Nordkapp kommune. 

Alle søknadene har vært innvilget, viser tall Nordkapp kommune har utarbeidet for Radio Nordkapp. 

Én søknad om fritak blir behandlet i kommunestyremøtet i mai. 

Kommuneloven 
Når kommunestyret behandler søknad om fritak, skal kommunestyremedlemmene legge vekt på om grunnlaget for søknaden var kjent på det tidspunktet den folkevalgte samtykket i å bli valgt, ifølge kommuneloven. 

Kommuneloven, § 7-9.Uttreden og fritak
«En folkevalgt som ikke lenger er valgbar til et folkevalgt organ, trer endelig ut av organet. En folkevalgt som er registrert som utflyttet fra kommunen eller fylkeskommunen, og derfor ikke lenger er valgbar, kan likevel tre inn igjen i vervet hvis han eller hun flytter tilbake igjen innen to år.

Hvis en folkevalgt ikke kan ivareta vervet sitt uten at det fører til vesentlig ulempe for han eller henne, kan kommunestyret eller fylkestinget etter søknad frita den folkevalgte for vervet midlertidig eller for resten av valgperioden. Når søknaden vurderes, skal det legges vekt på om grunnlaget for søknaden var kjent på det tidspunktet da den folkevalgte samtykket i å bli valgt. Den som ikke har nådd stemmerettsalderen, har krav på fritak hvis han eller hun søker om det.

En folkevalgt som har fått innvilget midlertidig fritak, har ikke rett til å tre inn igjen i vervet før fritaksperioden er over.» 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS