Strømbrudd på Magerøya og i Porsanger
Ingar Hermansen, overordnet vakt i Repvåg Kraftlag.

Strømbrudd på Magerøya og i Porsanger

Været i regionen var årsaken til strømbrudd på Magerøya og Porsanger søndag kveld og natt til mandag.
Radio Strømlaus
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 22.07.2019 13:22

Søndag kveld var Repvåg Kraftlags abonnenter uten strøm. Det var en kort periode med strømbrudd for abonnenter på Magerøya, mens abonnenter i Porsanger var uten strøm en lengre periode. 

Ingar Hermansen, overordnet vakt i Repvåg Kraftlag, forteller at kraftig lyn- og tordenvær var skyld i at ytre-Magerøya og deler av Honningsvåg var fri for strøm i cirka syv minutt søndag kveld. 

Det var utfall på Porsanger-linja flere ganger i samme periode, i tillegg en del sikringsbrudd på noen nettstasjoner innover Porsanger. Dette roet seg da tordenværet var over, men cirka klokken 03 kom beskjeden om at Porsanger-linja var ramlet igjen. Feilsøkingsarbeidet startet og feilen ble funnet på ytterste enden i Stabbursdalen. Der hadde en trafo eksplodert. Dette medførte at store deler av Porsanger var uten strøm. Seksjon for seksjon ble koblet inn utover natten. Mandag formiddag er kun ytterste del av Stabbursneset fri for strøm. Ny trafo blir transportert ut til området og byttet vil bli foretatt mandag ettermiddag, og abonnenter i området får strømmen tilbake i løpet av mandagen. 

Ingar Hermansen forteller at Porsanger er spesielt utsatt for lyn og torden. Ellers i forsyningsområdet er ikke Repvåg Kraftlag spesielt plaget med slikt vær som kan gi strømbrudd. 

Ikke ring 
Repvåg Kraftlag ønsker ikke telefoner når det er strømbrudd. Ingar Hermansen ber kundene følge med Facebook.com, Repvåg Kraftlag nettsted og Radio Nordkapp for informasjon om eventuelle strømbrudd. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS