Mange bobiler på vegen til Nordkapp
Bobiler parkert på Nordkapp-platået den 20. juni.

Mange bobiler på vegen til Nordkapp

Trygg Trafikk med råd til førere av bobiler.
Samferdsel
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 11.07.2019 01:35

Harald Heieraas, seniorrådgiver i Trygg Trafikk, skjønner at mange drar på ferie til Nordkapp i bobil. 

Heieraas mener det gjennom bobil er en fin måte å ta seg frem i landet. Det er relativt rimelig sammenlignet med hotell, selv om det er kostbare bobiler som er på vegen. 

Bobil har lavere sikkerhet sammenlignet med en vanlig bil i uhell eller ulykke, ifølge Harald Heieraas. 

Harald Heieraas mener alle lag av befolkningen bruker bobil. Antall eldre i bobil øker.  Utleiemarkedet for bobiler har økt. 

Trygg Trafikks syv tips for en trygg bobilferie:

1. Hold avstand

Husk at bobilen bruker lenger tid på å stoppe enn en personbil. Kjører du bak en mindre personbil eller motorsykkel må du derfor være klar over på at de stopper mye fortere.

2. Ta hensyn

Flere klager på at bobiler kjører sakte. Vis hensyn og slipp andre forbi om det er hensiktsmessig. Føler du for å ta innover deg naturen kan det gjøres når bilen er stoppet og parkert.

3. Riktig sikring av barn

Reglene for sikring av barn er de samme for som for personbil. Barn under 135 cm skal sikres i godkjent sikringsutstyr tilpasset barnet. Barn opptil fire år bør sitte bakovervendt, og eldre barn bør sitte i beltestol.

4. Bruk sommerdekk

Flere kjøper helårsdekk fordi det er billigere enn både sommerdekk og vinterdekk. Kjøp heller ordentlig sommerdekk med gode mønstre, og egne vinterdekk hvis du bruker bobilen om vinteren.

5. Lær deg de lokale reglene

Skal du på utenlandsferie, er det viktig at du setter deg inn i reglene dit du skal. I tillegg bør du tenke på hva du er komfortabel med. Alle er for eksempel ikke komfortable med å kjøre bobil på Autobahn.

6. Sikre alle løse gjenstander

Alt som ikke er sikret i bobilen kan være veldig farlig om man havner i en ulykke. Det gjelder Ipad, mobil, termos og andre løse gjenstander.

7. Ta deg tid til å hvile

Ikke reis rett etter du har spist, er stresset eller sliten. Vent til du er våken, klar, og uthvilt.


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS