Mangelen på dekning kan utgjøre fare for liv

Hovedutvalgsleder Geir Ove Bakken og ordfører i Måsøy Gudleif Kristiansen står sammen om krav til mobildekning på fylkesvei 889, Havøysundveien.
Samferdsel
Raymond Elde
Publisert : 06.02.2016 15:45

Hovedutvalgsleder Geir Ove Bakken og ordfører i Måsøy Gudleif Kristiansen står sammen om krav til mobildekning på fylkesvei 889, Havøysundveien.

Hovedutvalgsleder Geir Ove Bakken hadde i januar møte med formannskapet i Måsøy kommune og Statens vegvesen. På møtet ble det sett på utfordringene med manglende mobilnett på fylkesvei 889, Havøysundveien.

Kan utgjøre fare for liv
--Det er klart det er store områder på veien som ikke har mobildekning, sier Bakken.

Han referer til rapport fra Statens vegvesen som viser at både kart over dekning er mangelfull og at det mangler dekning på store deler av strekningen.

--Dette er bekymringsfullt, mener hovedutvalgslederen.

Ordfører i Måsøy kommune, Gudleif Kristiansen, deler denne bekymringen.

--I verste fall utgjør mangelen på mobildekning fare for liv, sier ordføreren. Han viser til at det har vært episoder hvor mangelfull dekning har medført at beskjed om ulykker har tatt lenger tid, og kun flaks gjorde at det ikke gikk verre, sier Kristiansen.

Samferdselsdepartementet må på banen
Bakken og Kristiansen mener staten og regjeringen må ta et ansvar for å få mobildekningen på plass.

--Det er viktig å få samferdselsdepartementet på banen og få de til å ta ansvar før det skjer en alvorlig ulykke, avslutter de samstemt.

(ffk.no)
 

 








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS